Η πρώτη φοιτήτρια με σύνδρομο Down εισήχθη στο Παιδαγωγικό [Βίντεο]
Για 12 ολόκληρα χρόνια πάλεψε με το σύνδρομο Down και το διαβήτη, με τα μαθηματικά, τα αρχαία και τη χημεία αλλά κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα.
Για 12 ολόκληρα χρόνια πάλεψε με το σύνδρομο Down και το διαβήτη, με τα
μαθηματικά, τα αρχαία και τη χημεία αλλά κατάφερε να περάσει το κατώφλι
του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας κάνοντας το όνειρό της
πραγματικότητα.
Πεισματάρα και άριστη μαθήτρια, η Μαρία Νίτσα από τη Μεσοποταμία είναι η πρώτη φοιτήτρια της Ελλάδας με σύνδρομο Down. Η Μαρία αναφέρθηκε στην προσπάθεία της και τα συναισθήματα που ένοιωσε όντας φοιτήτρια.
Μιλώντας στην εφημερίδα SENTRA Καστοριάς δήλωσε περήφανη που τελείωσα το λύκειο και κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή νηπιαγωγών. «Διάβαζα μόνη μου όλα αυτά τα χρόνια για να τα καταφέρω. Το ήθελα πολύ να περάσω σε αυτό το τμήμα γιατί αγαπάω πολύ τα παιδιά» είπε συγκινημένη.
Στο σχολείο το αγαπημένο μάθημα, όπως είπε, ήταν τα μαθηματικά. Ωστόσο επέλεξε το τμήμα Νηπιαγωγών λόγω της αγάπης της για τα μικρά παιδιά. Η Μαρία ευχαρίστησε τους καθηγητές για τη στήριξή τους.
Πριν λίγες ημέρες η Μαρία Νίτσα πήγε στην Φλώρινα να δει τη σχολή όπου θα περάσει τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής της. «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, γνώρισα συμφοιτήτριες και παρακολούθησα ένα μάθημα ιστορίας στο τμήμα».
in.gr
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα»
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι
- Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]
- Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ- Μαρσέιγ 2-3: Γλίτωσαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι, νίκη με εκτελεστή τον Γκρίνγουντ (vid)
- Μονακό – Γαλατασαράι 1-0: Σε «τροχιά» πρόκρισης με Μπαλογκάν! (vid)
- Ανατροπή οκτάδας για την Αταλάντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442