Απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 ζήτησε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί επιτέλους υπεύθυνα η Βουλή και οι πολίτες που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και, κυρίως, διαφάνεια για μια τόσο σημαντική συμφωνία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κικίλιας συμπληρώνοντας πως ζητά απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το πόσο τελικά θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, αν υπάρχουν ή όχι αντισταθμιστικά μέτρα και αν τελικά θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και πώς συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ο τομεάρχης της ΝΔ χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αναβάθμιση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, επισημαίνοντας όμως, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με παροιμιώδη προχειρότητα και έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση, εμφανίζοντας καθημερινά αλληλοαναιρούμενες εκδοχές της συμφωνίας.

in.gr