Στην Ιταλία το «πλοίο των παιδιών» με 606 πρόσφυγες
Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή, το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά. Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.
Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή, το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά.
Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το πλοίο ως «το πλοίο των παιδιών». Στο Aquarius της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sos mediterranee, επέβαιναν και 11 έγκυες γυναίκες.
Πολλοί μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού, ενώ δεκάδες νέες γυναίκες από την υποσαχάρια Αφρική είπαν στους γιατρούς και στους εθελοντές που τις υποδέχθηκαν στην Κάτω Ιταλία ότι υπέστησαν επανειλημμένα σεξουαλικές κακοποιήσεις και ότι παρέμειναν έγκλειστες σε φυλακές, πριν αρχίσει ο διάπλους της Μεσογείου.
in.gr
- ΟΦΗ-ΑΕΛ 3-0: Ο Φούντας με δυο γκολ κλείδωσε τη νίκη από το 7’
- Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει νέα πλήγματα στο Ιράν – Δεύτερος τραυματίας από πυρά ιρανικού πυραύλου
- Ηλίας Παπαγγελής: Η κόρη μου βρήκε χτες στα Τέμπη ένα ανθρώπινο οστό – Απόδειξη για το μπάζωμα
- Κάτι καλό μαγειρεύεται: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Heat 2» – Όλα όσα γνωρίζουμε
- Τα δύο υπέροχα γκολ του Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο του Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (vids)
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
