Στην Ιταλία το «πλοίο των παιδιών» με 606 πρόσφυγες
Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή, το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά. Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.
Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή, το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά.
Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το πλοίο ως «το πλοίο των παιδιών». Στο Aquarius της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sos mediterranee, επέβαιναν και 11 έγκυες γυναίκες.
Πολλοί μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού, ενώ δεκάδες νέες γυναίκες από την υποσαχάρια Αφρική είπαν στους γιατρούς και στους εθελοντές που τις υποδέχθηκαν στην Κάτω Ιταλία ότι υπέστησαν επανειλημμένα σεξουαλικές κακοποιήσεις και ότι παρέμειναν έγκλειστες σε φυλακές, πριν αρχίσει ο διάπλους της Μεσογείου.
in.gr
- Ομόφωνο ψήφισμα για τον αφθώδη πυρετό από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
- Παναθηναϊκός AKTOR – Ερυθρός Αστέρας 82-74: Νίκη με ανατροπή και βήμα για την εξάδα οι «πράσινοι»
- Δεν επισκιάζεται το σκάνδαλο των υποκλοπών – Το 81% των πολιτών θέλει να ανοίξει η υπόθεση για τα πολιτικά πρόσωπα
- Τσακ Νόρις: Φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρετούν με αφιερώματα
- Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναλαμβάνουν δράση
- Παρκς – Σάκκαρη 2-0: Χαμηλή… πτήση και αποκλεισμός για τη Μαρία

