Επαφές Τσακαλώτου – Χαρίτση στις ΗΠΑ με ΔΝΤ και επενδυτές
Την ατζέντα των πιθανών επενδύσεων στην Ελλάδα θα επιχειρήσουν να «ανοίξουν» σε επενδυτές των Ηνωμένων Πολιτειών οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης.
Να προσελκύσουν επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η κτηματαγορά και οι ψηφικαές τεχνολογίες θα επιχειρήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι κ. Τσακαλώτος και Χαρίτσης θα έχουν συνομιλίες με ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα συναντηθούν και με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και funds στους οποίους θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.
Ιδιαίτερα, στην εκδήλωση της JP Morgan όπου οι Έλληνες υπουργοί θα μιλήσουν ενώπιον 600 επενδυτών, fund managers και τραπεζιτών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
in.gr
- Ουκρανία: Η ΕΕ διοχετεύει όλο και περισσότερη ενέργεια στη χώρα καθώς η Μόσχα πλήττει ενεργειακές υποδομές
- Δημήτρης Χορν: Η καταχνιά είναι βαριά και το αστέρι που οδηγεί δεν διακρίνεται
- «Κόβεται» από τη συνάντηση της Δευτέρας ο Ανεστίδης – «Θα κατέβω Αθήνα και θα δούμε» επιμένει ο ίδιος
- Η Επιστροφή του Βασιλιά: Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε ξανά τένις στην Rod Laver Arena (vids)
- Τα μίνι data center ίσως είναι το μέλλον της ΑΙ – Μια μέρα μπορεί να θερμαίνουν το σπίτι σας
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA



