Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Ως τις 23 Οκτωβρίου το κουαρτέτο πρέπει να είναι στην Αθήνα

Μοσκοβισί: Ως τις 23 Οκτωβρίου το κουαρτέτο πρέπει να είναι στην Αθήνα

Είναι «ισχυρή και κοινή η αντίληψη» ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση. Συμφωνώντας απολύτως με τη θέση αυτή Ρέγκλινγκ και Μοσκοβισί μίλησαν για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, με τον Επίτροπο να τονίζει ότι το κουαρτέτο πρέπει να έχει επιστρέψει ως τις 23 Οκτωβρίου.

Είναι «ισχυρή και κοινή η αντίληψη» ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση. Συμφωνώντας απολύτως με τη θέση αυτή Ρέγκλινγκ και Μοσκοβισί μίλησαν για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, με τον Επίτροπο να τονίζει ότι το κουαρτέτο πρέπει να έχει επιστρέψει ως τις 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε την Ελλάδα «να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει επιστρέψει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ πιο συγκεκριμένος ήταν ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών πρέπει να έχουν επιστρέψει στην Αθήνα ως τις 23 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ο Επίτροπος δήλωνε ότι θα βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα, όπως βρήκαμε και στο παρελθόν, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η γερμανική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα. «Εμπιστεύομαι την ηγεσία της Μέρκελ», σημείωσε ο επίτροπος.

Τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ελλάδα. «Η οικονομία βελτιώνεται, η ανάπτυξη είναι ισχυρότερη, η ανεργία μειώνεται. Βγήκαν από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Βλέπω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», σημείωσε.

Το σημαντικό για τη χώρα δεν είναι το πώς θα διαμορφωθεί ο συνασπισμός στη Γερμανία, αλλά η δουλειά που γίνεται στην Αθήνα, συμπλήρωσε.

Είναι κρίσιμο, υπογράμμισε, να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση, για να αρχίσει η προετοιμασία για έξοδο από το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, το μόνο θέμα είναι να πετύχει το πρόγραμμα, επεσήμανε.

Καθησυχαστικός σε σχέση με τις επιπτώσεις των αλλαγών στην γερμανική κυβέρνηση στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε και ο Γ.Ντάισελμπλουμ. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η σύνθεση της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε πως υπάρχει μία «στέρεη συμφωνία από το καλοκαίρι του 2015 που αφορά το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και τρέχει ως τον Αύγουστο του επόμενου έτους».

«Mεμονωμένες εκλογές σε μεμονωμένα κράτη-μέλη δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό το πρόγραμμα. Είναι μία συμφωνία μεταξύ όλων των κρατών της Ευρωζώνης, ακόμα και όταν μερικές κυβερνήσεις αλλάξουν. Η συμφωνία υπάρχει και το πρόγραμμα τρέχει ως το καλοκαίρι του 2018» υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024