
Πάπας προς διαδικτυακές εταιρείες: Διαθέστε τα κέρδη σας για να σώσετε τα παιδιά
Στο πρώτο του ζωντανό διάγγελμα μέσω του Facebook, απευθυνόμενος προς μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών αναφερόμενος και στα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει εντός της Καθολικής Εκκλησίας.
Στο πρώτο του ζωντανό διάγγελμα μέσω Facebook, απευθυνόμενος προς μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών αναφερόμενος και στα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει εντός της Καθολικής Εκκλησίας.
«Να χρησιμοποιήσετε τα κέρδη σας για να προστατεύσετε τα παιδιά από οποιονδήποτε διαδικτυακό κίνδυνο τα απειλεί» δήλωσε τονίζοντας ότι η Καθολική Εκκλησία έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ενώπιον του Θεού, των θυμάτων και της κοινής γνώμης.
Μιλώντας μπροστά σε εκπροσώπους του Facebook και της Microsoft, δήλωσε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο προς την κατεύθυνση της διάσωσης των παιδιών και όχι μόνο να προβαίνουν σε ρυθμίσεις για την μη προβολή σκληρού περιεχομένου.
Την απειλητική εξάπλωση της πορνογραφίας και τον κίνδυνο που παρουσιάζεται από τις σχέσεις ανάμεσα σε ανήλικους και ενηλίκους όπως και την παραπλάνηση μέσω Διαδικτύου έθιξε ο ποντίφικας.
«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι απλά και μόνο οι αλγόριθμοι που αποτρέπουν την προβολή ακατάλληλων εικόνων είναι επαρκής λύση για την καταπολέμηση της πορνογραφίας» είπε.
Όπως ανέφερε, ενώ η ψηφιακή επανάσταση «έχει φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα ανά τον κόσμο, αναρωτιόμαστε αν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την κατάσταση που εμείς έχουμε δημιουργήσει στα χέρια μας».
Το διάγγελμα είναι μέρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Παιδική Αξιοπρέπεια στη Ψηφιακή Εποχή (World Congress on Child Dignity in the Digital World).
Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr
- Μιανμάρ: Έκρηξη σε αποθήκη με εκρηκτικά για ορυχεία – Τουλάχιστον 45 νεκροί
- Δούκας προτρέπει τον Ανδρουλάκη για συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον πρώτο σε ποσοστά
- Έρευνα ΕΚΤ: Το «διπλό τραύμα» των γεωπολιτικών κρίσεων στην καταναλωτική εμπιστοσύνη – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Άρσεναλ: Χιλιάδες κόσμου στην παρέλαση της πρωταθλήτριας Αγγλίας – Στήριξη στον Γκάμπριελ (vids+pics)
- Σκάνδαλο αλά… ΟΠΕΚΕΠΕ σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς: Απάτη ως 1 εκατ. ευρώ με κοινοτικά κονδύλια
- Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο



