Αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των κρατών του Νότου της ΕΕ
Η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων κρατών-μελών της ΕΕ, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε τελικά για τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες. Κυβερνητική πηγή της Κύπρου ανέφερε ότι η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν μπορούν τελικά να συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων κρατών-μελών της ΕΕ, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε τελικά για τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.
Κυβερνητική πηγή της Κύπρου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν μπορούν τελικά να συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ισπανίας, Εμανουέλ Μακρόν και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.
Στην Σύνοδο Κορυφής του ευρωπαϊκού Νότου θα γινόταν ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ όλες τις χώρες της Μεσογείου, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο. Επίσης, επρόκειτο να συζητηθούν θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, αλλά και οικονομικά θέματα και οι διαπραγματεύσεις για το brexit.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο Λιβύης – Κρήτης
- Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα, που είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»