Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στις πρόβες της μουσικής παράστασης «ο Γκάτσος που αγάπησα»

Το in.gr στις πρόβες της μουσικής παράστασης «ο Γκάτσος που αγάπησα»

Για τον «Γκάτσο που αγάπησε» θα τραγουδήσει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού ο Μανώλης Μητσιάς. Ο ερμηνευτής που έχει ταυτίσει τη φωνή του με τους στίχους του μεγάλου ποιητή θα ανέβει στη σκηνή ακόμη μια φορά, μετά τις περσινές sold out παραστάσεις, έχοντας στο πλευρό του την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Για τον «Γκάτσο που αγάπησε» θα τραγουδήσει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού ο Μανώλης Μητσιάς. Ο ερμηνευτής που έχει ταυτίσει τη φωνή του με τους στίχους του μεγάλου ποιητή θα ανέβει στη σκηνή ακόμη μια φορά, μετά τις περσινές sold out παραστάσεις, έχοντας στο πλευρό του την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η κάμερα του in.gr βρέθηκε στις πρόβες της μουσικής παράστασης και «έκλεψε» λίγο από τα όσα ετοιμάζουν οι δύο ερμηνευτές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα τραγουδήσω για έναν άνθρωπο που για μένα υπήρξε το άλφα και το ωμέγα στην επαγγελματική μου πορεία και σημάδεψε και την καθημερινότητά μου και την κοινωνική μου υπόσταση» ανέφερε ο Μανώλης Μητσιάς που δείχνει συγκινημένος κάθε φορά που αναπολεί τις στιγμές που έζησε με τον σπουδαίο ποιητή.

«Στο Νίκο Γκάτσο οφείλω όχι μόνο εγώ αλλά και το ελληνικό τραγούδι τα περισσότερα γιατί είναι αυτός που με τους καταπληκτικούς στίχους του έδωσε σάρκα και οστά στις μουσικές των μεγάλων αυτών δημιουργών» συνεχίζει ο ίδιος.

«Η ιδέα για το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, αυτόν τον μεγάλο μας ποιητή, ξεκίνησε από τον Μανώλη Μητσιά πέρυσι τον Δεκέμβριο όπου με κάλεσε να συμμετάσχω και εγώ διαβάζοντας είτε κείμενα του Γκάτσου, είτε κείμενα που έχουν γραφτεί για τον Γκάτσο» είπε η κ. Καραμπέτη και θυμάται τον δισταγμό της να τραγουδήσει πρώτη φορά επί σκηνής.

«Στην συνέχεια ο Μανώλης μου ζήτησε να πω την “Χοντρομπαλού” του Σταύρου Ξαρχάκου. Μου ήταν πολύ δύσκολο να εμφανιστώ και να τραγουδήσω δίπλα σε έναν τόσο σπουδαίο τραγουδιστή αλλά εκείνος επέμενε λέγοντας μου ότι και στο δικό το συγκεκριμένο τραγούδι το έλεγε ηθοποιός, η Δέσπω Διαμαντίδου».

Όπως ήταν αναμενόμενο το ένα τραγούδι έγινε δύο και αυτά αρκετά παραπάνω και έτσι η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη εμφανίζεται επάξια δίπλα στον Μητσιά και με τον δικό της τρόπο ερμηνεύει τραγούδια που έχουν πει αξέχαστες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού.

«Στις πρόβες οι απαιτήσεις να συνεχίσω με περισσότερα τραγούδια έγιναν πιο έντονες, μιας και στα πλαίσια της εκδήλωσης έπρεπε να ακουστούν τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος από γυναίκειες φωνές» τονίζει η κ. Καραμπέτη.

«Ευχαριστώ πολύ την Αγαθή Δημητρούκα που έχει κάνει την επιμέλεια του προγράμματος αλλά πάνω από όλα την Καρυοφιλλιά, με την οποία είχαμε σκοπό να συνεργαστούμε αλλά δεν είχαμε την αιτία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητσιάς και συνεχίζει: «Μόλις της είπα για τον Γκάτσο είπε αυτομάτως “ναι” και νιώθω και τυχερός που είναι δίπλα μου γιατί μέσα από την απαγγελία των στίχων και από τα τραγούδια δίνει μια άλλη υπόσταση στο έργο. Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ στον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την παράσταση, η οποία ξεκίνησε για δύο παραστάσεις στον Παρνασσό και έγιναν πάνω 16 σε όλη την Ελλάδα και θα γίνουν και άλλες. Αυτό δείχνει την βαθιά εκτίμηση του λαού στο πρόσωπο του Γκάτσου. Ο λαός πέρασε πολλές στιγμές με τα τραγούδια του, και εκείνος αλάφρωσε την ψυχή του από διάφορες καταστάσεις και όλα αυτά κάνουν αυτή την επιτυχία».

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.

«Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ηταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν το φθινοπωρινό αυτό βράδυ στο ρωμαϊκό θέατρο.

Νατάσα Μαστοράκου

in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024