Βροχή και ενίσχυση των βοριάδων από την Πέμπτη προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Στη σελίδα του στο Facebook γράφει ότι βροχερό θα είναι το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες, όπως και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη από εχθές κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα σε περιοχές της ΒΑ Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση. Οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οι ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά».

»Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων. Εκτιμώ ότι κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις», γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook.