Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναζητούν λύση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά

Αναζητούν λύση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά

Να γεφυρώσει τις διαφωνίες μεταξύ των δέκα υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα επιχειρήσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου, που έχει αναλάβει τις διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής.

«Αγκάθι» παραμένει η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την Επιτροπή Αλιβιζάτου, που έχει αναλάβει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής στην Κεντροαριστερά, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες ανάμεσα στους υποψηφίους.

Μέχρι στιγμής, οι κατευθύνσεις των υποψηφίων είναι δύο: από τη μία πλευρά όσοι επιθυμούν ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, να ψηφίσουν δηλαδή όσοι θέλουν χωρίς περιορισμούς και αυτοί που ζητούν να γίνει προηγουμένως εγγραφή του ενδιαφερόμενου και παραλαβή ειδικού κωδικού συμμετοχής στις διαδικασίες.

Στην πρώτη «ομάδα» υποψηφίων βρίσκονται οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης, ενώ από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά επιμένει στην αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων για την παραλαβή των ειδικών κωδικών συμμετοχής στις εκλογές.

Με νέα του ανακοίνωση το Ποτάμι, ζητά από τον Νίκο Αλιβιζάτο να αποφασίσει τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες θα γίνει η εξ αποστάσεων ψηφοφορία, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορές με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Όλοι ενδιαφερόμαστε για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και στον ίδιο βαθμό. Οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει τρόπος διασφάλισής του. Θα ήταν λάθος λοιπόν να στερήσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να ψηφίσουν. Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο, που είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει τις αποφάσεις σταθμίζοντας με προσοχή όλα τα τεχνικά δεδομένα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων καθώς και στην άρση των αντιθέσεων από την Επιτροπή, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα τονίζει: «Όποιοι αναλάβουν την ιστορική και πολιτική ευθύνη να οδηγήσουν την ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο καθώς και αδυναμία λήψης αποφάσεων, τότε θα έχουν «ρίξει ατομική βόμβα» στον προοδευτικό χώρο για πολλές δεκαετίες», ενώ παραθέτει και το σχετικό απόσπασμα από τη δήλωση συμμετοχής των υποψηφίων: «…Δηλώνω ταυτόχρονα ότι δεσμεύομαι από όλες τις αποφάσεις της υπό την προεδρία σας ανεξάρτητης επιτροπής και ιδιαίτερα από αυτές που αφορούν … τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, τους κανόνες διαφάνειας, τους όρους και τη διαδικασία της ψηφοφορίας…».

«Είμαστε η παράταξη της Δι@ύγειας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γι’ αυτό πρέπει να γίνουμε και η παράταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Τέλος, στη διαδικασία της ανοιχτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας: «Πρέπει να πάμε σε μία μαζική διαδικασία. Να δώσουμε τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, να μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Όμως, πρέπει να διασφαλιστεί από τους τεχνικούς η διαφάνεια της διαδικασίας. Αυτό δεν είναι δουλειά δική μας. Δουλειά των τεχνικών είναι να διασφαλίσουν διαφάνεια διαδικασίας, αλλά, προς Θεού, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσουμε να βρούμε προσκόμματα για να μην πάμε σε μία πραγματική μαζική διαδικασία».

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024