Ισλανδία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την πτώση της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα, τις δεύτερες σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, μετά την απόσυρση ενός εκ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κεντροδεξιό συνασπισμό.
Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα, τις δεύτερες σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, μετά την απόσυρση ενός εκ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κεντροδεξιό συνασπισμό.
«Χάσαμε την πλειοψηφία και δεν έχω καμία ένδειξη ότι θα την επανακτήσουμε… Προκηρύσσω εκλογές» δήλωσε ο Μπιάρνι Μπενέντικτσον.
Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν πριν από το τέλος του 2017, τον Νοέμβριο όπως επισήμανε ότι προτιμά ο πρωθυπουργός, λίγο παραπάνω από έναν χρόνο μετά τις τελευταίες πρόωρες βουλευτικές εκλογές που είχαν προκηρυχθεί εξαιτίας του σκανδάλου των Panama Papers.
Το κόμμα της απερχόμενης κυβέρνησης Bright Future αποφάσισε να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό εξαιτίας της «απώλειας της εμπιστοσύνης», αφού το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας φέρεται να επιχείρησε να καλύψει ένα σκάνδαλο όπου εμπλέκεται ο πατέρας του.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ