Λιβύη: Βρήκαν στην έρημο τις σορούς 16 μεταναστών
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης γνωστοποίησαν την Τρίτη ότι τα πτώματα 16 μεταναστών βρέθηκαν στην έρημο, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο.
Οι σοροί εντοπίστηκαν περίπου 310 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τομπρούκ, διευκρίνισε ο Αχμεντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, της δύναμης που έχει συστήσει ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ και υποστηρίζει την κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
Ο Μισμάρι πρόσθεσε ότι οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ταυτότητες των θυμάτων.
Τα τελευταία χρόνια, περίπολοι και διασώστες βρίσκουν πτώματα μεταναστών από την Αίγυπτο, που είτε χάθηκαν είτε εγκαταλείφθηκαν από διακινητές στην έρημο της ανατολικής Λιβύης.
Ορισμένοι από τους μετανάστες αναζητούσαν δουλειά στη Λιβύη, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το τελευταίο riff των Megadeth – Μια «εξομολόγηση» του Ντέιβ Μαστέιν μετά από 40 χρόνια μέταλ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους
- Τρίμηνο-φωτιά για τα εργασιακά: Θα φέρει ο «κούκος» της Κοινωνικής Συμφωνίας την άνοιξη στους μισθούς;
- Από την Γροιλανδία, έως την Ουκρανία – Η αμήχανη Ευρώπη στις «μυλόπετρες» της Realpolitik του Τραμπ
- Δίχτυ προστασίας για τα ελληνικά προϊόντα από τη Mercosur




