Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του «Blue Star Patmos»
Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συνδρομή ρυμουλκών.
Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συνδρομή ρυμουλκών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου αποκολλήθηκε, ενώ εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για το λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Σάββατο, αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες μετρήσεις και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εικόνα, δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.
Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.
Το πλοίο στη συνέχεια όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.
Οι μηχανές του πλοίου, όπως και οι άξονες των προπελών, είναι άθικτες ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- ΗΠΑ: Επιτρέπουμε στα ιρανικά τάνκερ να διέρχονται από το Ορμούζ, για να διατηρηθεί η προσφορά πετρελαίου
- Ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά κρατούσε πανό για τον Άλκη ως μαθητής
- Στον ανακριτή οι τρεις Τούρκοι για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη
- Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει επιτέλους Όσκαρ μετά από 11 ήττες
- Κατέκτησε την Ανταρκτική, τώρα θέλει το Διάστημα – Ο Αδριανός Γκολέμης είναι ο πρώτος έλληνας υποψήφιος αστροναύτης
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»


