
Νεώριο: Συνάντηση εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας
Για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή για τα ναυπηγεία της Σύρου, ενημέρωσαν στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον υπουργό Π.Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι συζήτησαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα Ταμεία. Δεσμεύτηκε πάντως ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή για τα ναυπηγεία της Σύρου, ενημέρωσαν σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον αρμόδιο υπουργό Π.Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι οι βασικοί όροι που θέτει ο ξένος επενδυτής για την εξαγορά, είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων, των οφειλών του ναυπηγείου στους προμηθευτές και η διαγραφή των υπολοίπων οφειλών.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την κρισιμότητα της κατάστασης στο ναυπηγείο του Νεωρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρία τους κρατάει σε καθεστώς ομηρείας, καθώς τους οφείλει, όπως ανέφεραν, από 18 έως 25 μισθούς.
Σημείωσαν ότι έτσι προκαλείται ένα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Σύρο, αφού το ναυπηγείο «καταλαμβάνει το 80% της οικονομίας του νησιού».
Ο υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής


