Η ΑΕΚ «κόλλησε» στους Ζωσιμάδες, 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στα Γιάννινα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΣ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Δύο φορές οι «κιτρινόμαυροι» σημάδεψαν τα δοκάρια του Βελλίδη, την πρώτη ο Λιβάγια στο 44΄ και την έτερη ο Τσόσιτς στο 84΄.
Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στα Γιάννινα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΣ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Δύο φορές οι «κιτρινόμαυροι» σημάδεψαν τα δοκάρια του Βελλίδη, την πρώτη ο Λιβάγια στο 44΄ και την έτερη ο Τσόσιτς στο 84΄.
Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ανέστης που διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, ήταν ξανά σταθερότατος ενώ πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά προσέφεραν και οι δύο πλάγιοι μπακ (Γκάλο, Βινίσιους) και ο Γιάκομπ Γιόχανσον.
Η μέτρια εικόνα της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές αλλαγές, την απουσία του Μάνταλου (ανέβασε πυρετό) και την αναγκαστική αλλαγή του Τσιγκρίνσι στο 23΄. Παρόλα αυτά, η Ενωση είχε την ευκαιρία να προηγηθεί σε κομβικό σημείο, στο 454ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή ο Λιβάγια είδε τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Στο 62΄ ο ΠΑΣ έχασε απίθανη ευκαιρία με τρόπο τουλάχιστον πρωτοφανή. Ο Γιάκος από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πάνω στη γραμμή είχε… ξεμείνει ο Ναδάλες ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ ενώ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ!
Ο Χιμένεθ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μάνταλο στο τελευταίο ημίωρο καθώς ο Λιβάγια ήταν απελπιστικά μόνος, με μηδενική τροφοδοσία.
Δεν άλλαξε κάτι, όμως και πάλι η ΑΕΚ «αγκάλιασε» το γκολ όταν μια… οβίδα του Τσόσιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 84΄. Χωρίς να είναι καλή, η ΑΕΚ δικαιούται να τα έχει με την τύχη της γι΄αυτήν την πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Super League.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που ο αγώνας των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Κίτρινες: Βράνιες, Τσόσιτς, Μάνταλος – Μπουκουβάλας, Βιδάλ, Λίλα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (23΄λ.τρ. Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82΄ Τρίστασον), Λιβάγια, Κλωναρίδης (63΄ Μάνταλος)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (79΄ Βιδάλ), Νικολιάς (18΄ λ.τρ. Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης (90+2΄ Καρανίκας), Γιάκος
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Ε’)
- Κακοκαιρία: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για 9 περιοχές – Κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων
- Θετικά νέα για τους παίκτες της Μονακό: Έλαβαν μέρος της οφειλόμενης αμοιβής του Δεκεμβρίου
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Ο νόμος ψηφίσθηκε, οι αυξήσεις αργούν…
- Στηρίζει Αταμάν ο Γιαννακόπουλος – Δεν φεύγει από τον Παναθηναϊκό ο Τούρκος
- Υδρογονάνθρακες: Πότε πέφτουν τα γεωτρύπανα στα 9 blocks
- Ο Ινδός μηχανικός που ανακάλυψε τη μόδα από τα social media κι έγινε μοντέλο του Armani
- Tablets που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν παίζοντας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442