Ιταλία: Πάνω σε παλιό υπόγειο η πολυκατοικία που κατέρρευσε από τον σεισμό
Η πολυκατοικία που κατάρρευσε λόγω του σεισμού στην Ίσκια της Ιταλίας είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Αμυνας της Ιταλίας τίμησε με μετάλλιο τον εντεκάχρονο Τσίρο, που ανασύρθηκε από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας έπειτα από 17 ώρες.
Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός γείτονα στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η πολυκατοικία που κατάρρευσε κατά τον σεισμό της Ίσκια, είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο».
«Τους έλεγα να μην χτίσουν, διότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, αλλά δεν με άκουσαν. Με την κατάρρευση καταστράφηκε και το σπίτι μου, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα, και τώρα θα πρέπει να το γκρεμίσω», πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.
Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε, συνόρευε με εκείνη στην οποία ζούσε η οικογένεια Μάρμολο, τα τρία παιδιά της οποίας θάφτηκαν στα χαλάσματα και διασώθηκαν με ηρωική επιχείρηση από τους Ιταλούς πυροσβέστες.
Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι αποφάσισε να τιμήσει με μετάλλιο, για το θάρρος του, τον εντεκάχρονο Τσίρο, ο οποίος είναι ένα από τα τρία παιδιά που απεγκλωβίσθηκε από τα ερείπια μετά από δεκαεπτά ώρες αγωνίας.
«Θέλησα να του πω ότι όλη η Ιταλία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την διάσωσή του. Στον μικρότερο αδελφό του, Ματίας, δώρισα ένα μικρό αρκουδάκι και κάποια αναμνηστικά του στρατού», πρόσθεσε η υπουργός.
Η ιταλική κυβέρνηση, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κηρύξει το νησί της Ίσκια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να επισπευσθεί η χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέσιτς για Ολυμπιακό: «Το παιχνίδι με αυτό τον ιστορικό σύλλογο δεν έρχεται σε καλή στιγμή για μας»
- Σάλπιγγα τρόμου των Κελτών: Eξαιρετικά σπάνιο πολεμικό όργανο 2.000 ετών βρέθηκε στη Βρετανία
- Από το «εγχειρίδιο» του Τραμπ: Το Ισραήλ εξετάζει την κατασκευή φυλακής περιτριγυρισμένης από κροκόδειλους
- Μινεάπολη: H στιγμή που ο πράκτορα της ICE που σκότωσε την 37χρονη φεύγει ατάραχος, κοιτάζοντας το κινητό του
- Διαβατήρια: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης δικαιολογητικών
- Όμιλος Antenna: Επένδυση ύψους 30 εκατ. δολαρίων στη Semafor

