Έκθεση κεραμικής «Χώμα & Πνοή» του καταξιωμένου Χανιώτη εικαστικού καλλιτέχνη, Μανούσου Χαλκιαδάκη, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Πρώιμου θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Γιαλί Τζαμί, στην Ακτή Τομπάζη στον Ενετικό Λιμένα Χανίων και θα διαρκέσει από τις 9 έως και τις 30 Αυγούστου.

«…Τα κεραμικά αντικείμενα του Μ. Χαλκιαδάκη παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα πατίνα και μαρτυρούν από την υφή τους, το πέρασμά τους από τα στοιχεία, τον πηλό, τη φωτιά και το νερό, θυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο στο θεατή την προέλευσή τους… Τα αντικείμενα του είναι μινιμαλιστικά συντεταγμένα. Το σπίτι, το καράβι, το ψάρι περιορίζονται στις βασικές τους συντεταγμένες σε ό,τι αφορά στη μορφή.
Είναι φανερό ότι ο Χαλκιαδάκης δεν επιδιώκει την αναπαραστατική μίμηση της πραγματικότητας αλλά φαίνεται να ενδιαφέρεται να εστιάσει στις ουσιώδεις πλευρές όλων των πραγμάτων, σε αυτές τις αρχετυπικές εικόνες τους που μας έρχονται στο μυαλό όταν επικαλούμαστε κάποιο από τα πράγματα αυτά…».
(Απόσπασμα από το κείμενο του Επιμελητή Κωνσταντίνου Πρώιμου).

Πληροφορίες έκθεσης
Έναρξη έκθεσης: Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, στις 18:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-23:00
Γενική Είσοδος: 1€
Ελεύθερη Είσοδος για άτομα κάτω των 18 ετών.
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό κάθε Δευτέρα.

Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr