Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πούτιν άφησε τις μπλούζες, πήρε καλάμια και κάμερες και πήγε διακοπές

Ο Πούτιν άφησε τις μπλούζες, πήρε καλάμια και κάμερες και πήγε διακοπές

Δύσκολη δουλειά να είναι κανείς πρόεδρος της Ρωσίας: Ούτε στις διακοπές χάνεται η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στην εικόνα που τόσα χρόνια έχει χτιστεί, εκείνη ενός «ισχυρού, στιβαρού ηγέτη» πάνω στον οποίο κάθε Ρώσος μπορεί να βασίζεται. Έτσι, ο 64χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε τα σύνεργα κάθε άνδρα «της περιπέτειας», τον υπουργό Άμυνας -και φυσικά τους φωτογράφους του Κρεμλίνου- για να πάει για ψάρεμα και κυνήγι στη Σιβηρία.

Δύσκολη δουλειά να είναι κανείς πρόεδρος της Ρωσίας: Ούτε στις διακοπές χάνεται η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στην εικόνα που τόσα χρόνια έχει χτιστεί, εκείνη ενός «ισχυρού, στιβαρού ηγέτη» πάνω στον οποίο κάθε Ρώσος μπορεί να βασίζεται.

Έτσι, ο 64χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε τα σύνεργα κάθε άνδρα «της περιπέτειας», τον υπουργό Άμυνας -και φυσικά τους φωτογράφους του Κρεμλίνου- για να πάει για ψάρεμα και κυνήγι στη Σιβηρία.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο ρώσος πρόεδρος φροντίζει να κρατά την προσωπική και οικογενειακή του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει, ωστόσο, αποδείξει πως άλλοι κανόνες ισχύουν όταν πρόκειται για τα «κατορθώματά του» στην ύπαιθρο: Αφθονούν τα ντοκουμέντα, πάντα με την έγκριση του Κρεμλίνου, από την «σωτήρια επέμβασή» του σε εμφάνιση σιβιρικής τίγρης, το πώς τα πηγαίνει με τις αρκούδες, το πόσο καλός είναι στο ψάρεμα, τα ευρήματά του όταν κάνει καταδύσεις.

Εξίσου καλά τεκμηριωμένες είναι και οι προπονήσεις του είτε σε όργανα γυμναστικής, είτε σε πολεμικές τέχνες, είτε σε χόκεϊ επί πάγου.

Εξαίρεση λοιπόν δεν αποτέλεσε ούτε η φετινή του απόδραση μεταξύ 1ης και 3ης Αυγούστου σε λίμνη της νότιας Σιβηρίας, στα σύνορα με τη Μογγολία, μακριά από την πολύβουη Μόσχα. Το Κρεμλίνο έδωσε το Σάββατο πλουσιότατο υλικό φωτογραφιών και βίντεο (μέχρι και από drone) από το ταξίδι για ψάρεμα και κυνήγι.

Μπορεί φυσικά κάποιος να παρέλειπε να σκεφτεί πως πρόκειται για τη Σιβηρία και τα νερά είναι κρύα -οπότε φυσικά και δεν είναι απλό πράγμα η κατάδυση ή ακόμη και το να βγάλει την μπλούζα του ο ρώσος ηγέτης.

Για αυτό το ενδεχόμενο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ φρόντισε να επιστήσει την προσοχή στους ρεπόρτερ τονίζοντας ότι «η θερμοκρασία του νερού στη λίμνη δεν ξεπερνά ποτέ τους 17 βαθμούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρόεδρο να κάνει μία βουτιά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024