Πάνω από 700 κιλά παράνομα φυτοφάρμακα κατασχέθηκαν στον Έβρο
Περισσότερα από 700 κιλά παράνομα φυτοφάρμακα τουρκικής προέλευσης κατασχέθηκαν από το τελωνείο Κήπων και ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Περισσότερα από 700 κιλά παράνομα φυτοφάρμακα τουρκικής προέλευσης κατασχέθηκαν από το τελωνείο Κήπων και ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εντός του 2017 έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 211.475 ευρώ σε 59 περιπτώσεις, ενώ όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την προβλεπόμενη περικοπή των κοινοτικών ενισχύσεων.
Το υπουργείο εφιστά την προσοχή των παραγωγών στην αποφυγή χρήσης παράνομων φυτοφαρμάκων, καθώς όπως σημειώνει είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και για τις καλλιέργειες, ενώ η διακίνησή τους επιφέρει σημαντικές ζημίες στην οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες σε υπάλληλο περιπτέρου
- Δυτική Όχθη: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταγγέλλει το ισραηλινό «απαρτχάιντ»
- Ποιος είναι ο Άρμονι Μπρουκς που «καθάρισε» δύο φορές τον Παναθηναϊκό στη regular season (vids)
- Έβρος: Στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα από όπλο μετανάστης
- «Η νίκη κατά του καρκίνου μαστού ήταν ένα θαύμα» – Ο πρώην ντράμερ των KISS μιλά για την ασθένεια και την προσευχή
- Η κυβέρνηση εξειδικεύει τα μέτρα για τους αγρότες: 7 αιτήματα εκτός δημοσιονομικών ορίων, 4 υπό επεξεργασία λέει ο Χατζηδάκης