Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία από σύρους πρόσφυγες
Πορεία πραγματοποίησαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά από τη Συρία, με συνθήματα και πανό στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά, από το Σύνταγμα ως τη Γερμανική Πρεσβεία.
Πορεία πραγματοποίησαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά από τη Συρία, με συνθήματα και πανό στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά, από το Σύνταγμα ως τη Γερμανική Πρεσβεία, με ενδιάμεση στάση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό στις οικογενειακές επανενώσεις προς τη Γερμανία.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής. «Τους τελευταίους μήνες, το γερμανικό κράτος δέχεται μόνο 70 άτομα το μήνα, ενώ μέχρι τον Απρίλιο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 400 με 500 άνθρωποι», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάλακ, 41 χρονών, η οποία έχει τον άνδρα και το παιδί της στη Γερμανία.
«Δυο χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα και προσπαθώ να επανενωθώ με την οικογένειά μου, μόνο ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Το ίδιο και οι άλλοι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα» αναφέρει.
«Μπορεί να είναι πολιτικά παιχνίδια, λόγω των εκλογών το Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι απάνθρωπο, γιατί παίζουν με τις ζωές μας», συμπληρώνει ένας άλλος διαδηλωτής σε «σπασμένα» αγγλικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)
- Ιταλία: Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αποκλείστηκε στο Ντουμπάι
- Η Σίντι Κρόφορντ μοιράζεται το χειρόγραφο σημείωμα του Τζον Κένεντι Τζούνιορ για το εξώφυλλο της στο περιοδικό George
- Ιράν: Ποιους στρατιωτικούς διοικητές και συμβούλους ισχυρίζεται πως έχει σκοτώσει το Ισραήλ – Τι λέει ο Τραμπ
- H επόμενη μέρα μετά την επίθεση στο Ιράν – Πώς θα κινηθούν οι παγκόσμιες αγορές
- Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Ιρανική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
