Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ready Player One: Η νέα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Σπίλμπεργκ

Ready Player One: Η νέα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Σπίλμπεργκ

...

Με περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει στο σινεμά ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το bestseller του Έρνεστ Κλάιν, «Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter».

Ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται ξανά με τον Μαρκ Ράιλανς (με τον οποίο συνεργάστηκε και στις δύο προηγούμενες ταινίες του) για να αφηγηθεί μία ιστορία που διαδραματίζεται σε έναν δυστοπικό κόσμο.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται το 2045. Ο κόσμος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς).

Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό Πασχαλινό αυγό, το οποίο έχει κρύψει κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Ουέιντ Ουότς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Ζακ Πεν και ο Έρνεστ Κλάιν. Στην ταινία «Ready Player One» πρωταγωνιστούν οι Τάι Σέρινταν («X-Men: Apocalypse», «Mud»), Ολίβια Κουκ («Me and Earl and the Dying Girl», «Bates Motel»), Μπεν Μέντελσον («Rogue One – A Star Wars Story», «Bloodline») και Τ. Τζ. Μίλερ («Deadpool», «Silicon Valley»). Μαζί τους οι Σάιμον Πεγκ (ταινίες «Star Trek», ταινίες «Mission: Impossible») και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μαρκ Ράιλανς («Bridge of Spies», «Dunkirk»).

Οι πρώτες εικόνες από την ταινία δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο.

Η ταινία «Ready Player One» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Μαρτίου 2018 από την Tanweer. Το ομώνυμο βιβλίο, «Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter», κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024