Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το Αυτό» του Στίβεν Κινγκ έρχεται στις αίθουσες

«Το Αυτό» του Στίβεν Κινγκ έρχεται στις αίθουσες

Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, ένα βιβλίο που έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα, έρχεται ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για «Το Αυτό», ένα βιβλίο που ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τηλεοπτικές σειρές όπως το «Stranger Things».

Αγγελική Στελλάκη

Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, ένα βιβλίο που έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα, έρχεται ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για «Το Αυτό», ένα βιβλίο που ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τηλεοπτικές σειρές όπως το «Stranger Things». Στο επίκεντρο του βιβλίου βρίσκεται μία παρέα παιδιών που έρχεται αντιμέτωπη με έναν σατανικό κλόουν, τον Πένιγουαϊζ και αρκετά χρόνια μετά, τα μέλη της ομάδας επιστρέφουν στην γενέτειρα πόλη τους για να αντιμετωπίσουν ξανά θανάσιμους κινδύνους.

Μείγμα θρίλερ, νοσταλγίας και περιπέτειας, «Το Αυτό» υπήρξε αρχικά πρότζεκτ που θα σκηνοθετούσε ο Κάρι Φουκουνάγκα (True Detective). Το όνομα του Φουκουνάνγκα βρίσκουμε τελικά στο σενάριο, ενώ την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Αντρέ Μουσιέτι (Mama).

Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Ντέρι, στο Μέιν, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, καθώς θα τα βάλει με έναν κακό κλόουν, τον Πένιγουαϊζ, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ (Allegiant, Hemlock Grove) στον ρόλο του Πένιγουαϊζ. Πρόσφατα o σκηνοθέτης της ταινίας επιβεβαίωσε μια φήμη που είχε ακουστεί έντονα: ότι η παραγωγή σκεφτόταν να προτείνει στην Τίλντα Σουίντον να ερμηνεύσει τον ρόλο του σατανικού κλόουν.

«Δεν ήταν διαθέσιμη. Αλήθεια, σας το ορκίζομαι. Δεν ήταν. Είχαμε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες για να γυρίσουμε την ταινία και εκείνη δεν ήταν διαθέσιμη, οπότε δεν πέρασε καν από οντισιόν. Αλλά το είχαμε σκεφτεί όλοι μας» είπε ο Μουσιέτι.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι νεαροί ηθοποιοί Τζέιντεν Λίμπερερ (Midnight Special), Τζέρεμι Ρεϊ Τέιλορ (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip), Σοφία Λίλις (37), Φιν Γούλφχαρντ (Stranger Things), Γουάιατ Όλεφ (Guardians of the Galaxy), Τσόουζεν Τζέικομπς, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Νίκολας Χάμιλτον και Τζάκσον Ρόμπερτ Σκοτ, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.




* «Το Αυτό» θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer. Το ομώνυμο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε νέα, πλήρη μετάφραση από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024