Βελκουλέσκου: Οι φόροι εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις
Την ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, κυρίως των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου. Η ίδια δηλώνει επίσης ότι «οι φόροι εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις».
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες για να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης και να επιστρέψει στις αγορές, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.
«Οι ελληνικές αρχές έχουν ακόμη μια φουλ ατζέντα μπροστά τους. Η σταθερή εφαρμογή των πολιτικών θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος και την επιστροφή της εμπιστοσύνης, της ανάπτυξης και της πρόσβασης στη χρηματοδότηση από τις αγορές» δήλωσε στην Ναυτεμπορική.
Για τους φορολογικούς συνετελεστές, η Βελκουλέσκου δηλώνει ανοικτά έχουν πλέον φτάσει σε επίπεδα που εμποδίζουν τις επενδύσεις.
Τέλος, για την πρόσβαση στις αγορές επισημαίνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για τη διατήρηση της πρόσβασης είναι η σταθερή εφαρμογή των πολιτικών και η επίσημη ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους δανειστές για την αποκατάσταση της βιωσιμότητάς του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
