Ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας καταθέτει ο Τζάρεντ Κάσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και την περίφημη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο.

Ο Κάσνερ θα καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών, ενώ ο υιός Τραμπ και ο Πολ Μάναφορντ -επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ- θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης στις 26 Ιουλίου.

O υιός Τραμπ αναμένεται να καταθέσει για τη συνάντησή του με Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία υποτίθεται ότι θα του έδινε στοιχεία «που θα έβλαπταν» την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε τη συνάντηση, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα το ύποπτο. Συμπλήρωσε δε ότι δεν ενημέρωσε τον πατέρα του, διότι δεν το θεώρησε σημαντικό.

Και μπορεί η δικηγόρος να δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία σχέση με το Κρεμλίνο, ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρωσίας έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση:

«Δεν υπάρχει τίποτα για να διερευνηθεί στις επαφές της Βεσελνίτσκαγια με την ομάδα του αμερικανού προέδρου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στην υπόθεση αναέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ: «Έμαθα με έκπληξη ότι μία ρωσίδα δικηγόρος και ο γιος του Τραμπ κατηγορούνται ότι συναντήθηκαν.

» Για εμένα, αυτό είναι τρελό. Τι πρόβλημα ή απειλή μπορεί να υπάρξει από το ότι ο οποιοσδήποτε μίλησε με κάποιον δικηγόρο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας σε άλλο σημείο πως πρόκειται για απόπειρα «σοβαρών ανθρώπων να δημιουργήσουν ζήτημα εκ του μη όντος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ