Βόρεια Συρία: Επίθεση καμικάζι σε κουρδικό σημείο ελέγχου
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Οι κουρδικές ομάδες πολιτοφυλακής YPG έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανακατάληψη της Ράκα, «προπύργιο» στη Συρία της τζιχαντιστικής ISIS.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα προς Τρίτη σε οδόφραγμα που διαχειρίζονται κουρδικών δυνάμεων στην επαρχία Χασάκα, ανατολικά της επαρχίας Ράκα, που ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους Κούρδους.
Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς ήταν μέλη των Ασάγες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ η ταυτότητα των άλλων δύο θυμάτων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Κούρδος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε επίθεση με στόχο σημείο ελέγχου, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες
Η δημόσια συριακή τηλεόραση μετέδωσε επίσης πως σημειώθηκε έκρηξη και έδωσε τον ίδιο απολογισμό.
Οι περιοχές υπό κουρδικό έλεγχο αποτελούν τακτικά στόχο επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει συχνά το ΙΚ. Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί το 2025 – Που έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις
- Ποιος είναι ο 92χρονος δικαστής του Νικολάς Μαδούρο;
- Nike, Μαδούρο και meme power: όταν το branding επισκιάζει τη σύλληψη
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σε τεντωμένο σχοινί
- Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας επ΄αόριστον λέει ο υπουργός Ενέργειας Ράιτ
- Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
