Δώδεκα τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας στη Σουηδία
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν υπό κατασκευή γέφυρα στην κεντρική Σουηδία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εργάτες κάτω από τα συντρίμμια, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν υπό κατασκευή γέφυρα στην κεντρική Σουηδία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εργάτες κάτω από τα συντρίμμια, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Το ατύχημα συνέβη στη Λούντβικα, μια μικρή πόλη σε απόσταση 3 ωρών βορειοδυτικά της Στοκχόλμης. Από τους τραυματίες τέσσερις είναι σοβαρά, έγινε γνωστό από τις αρχές της περιοχής Νταλάρνα.
«Τα μέλη των ομάδων διάσωσης και η αστυνομία εργάζονται στο σημείο του ατυχήματος, όμως το έργο τους είναι δύσκολο εξαιτίας του όγκου των συντριμμιών.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χένρικ Όλαρς.
Οι αρχές είπαν πως δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν κι άλλοι εργάτες που παραμένουν παγιδευμένοι στα χαλάσματα της γέφυρας, την κατασκευή της οποίας είχε αναλάβει ο σουηδικός όμιλος Skanska.
«Λαμβάνουμε αυτό το συμβάν πάρα πολύ σοβαρά. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στους τραυματίες στο ατύχημα.
Ομάδες κατευθύνονται ήδη στην περιοχή για να προσφέρουν υποστήριξη και να ξεκινήσουν έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη» τόνισε ο Έντβαρντ Λιντ, εκπρόσωπος τύπου της Skanska, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TT.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές