
H Τουρκία απειλεί με «μέτρα» εναντίον των κυπριακών ερευνών στην ΑΟΖ
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε πως η Τουρκία «θα πάρει μέτρα» κατά των κυπριακών ερευνών για υδρογονάνθρακες, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στα κυπριακά κοιτάσματα. Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως τα τουρκικά υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών συνεργάζονται στον σχεδιασμό των τουρκικών μέτρων ενώ υποστήριξε επιπλέον πως οι κυπριακές «μονομερείς ενέργειες» δείχνουν την «ανειλικρίνεια» στις συνομιλίες που είχαν ναυαγήσει στην Ελβετία.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε πως η Τουρκία «θα πάρει μέτρα» κατά των κυπριακών ερευνών για υδρογονάνθρακες, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στα κυπριακά κοιτάσματα.
Ο Τσαβούσογλου ανέφερε την Πέμπτη πως τα τουρκικά υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών συνεργάζονται στον σχεδιασμό των τουρκικών μέτρων απέναντι στις «μονομερείς», όπως τις χαρακτήρισε ξανά, ενέργειες της Λευκωσίας.
Υποστήριξε δε επιπλέον πως οι κυπριακές «μονομερείς ενέργειες» δείχνουν την «ανειλικρίνεια» στις συνομιλίες που είχαν ναυαγήσει στην Ελβετία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το σκάφος West Capella που μίσθωσε η γαλλική Total και η ιταλική ENI έφτασε στην περιοχή την Τετάρτη για να ξεκινήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεταγραφικός «πόλεμος» Ίντερ – Μπαρτσελόνα για τον Μπαστόνι
- Ανακούφιση στην Ευρώπη για την ήττα Όρμπαν – Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πέτερ Μαγιάρ
- Με μποφόρ και βροχές η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Ουγγαρία: Πανηγυρισμοί στη Βουδαπέστη για την πτώση Όρμπαν
- Ο νέος «Μπολτ» γεννήθηκε: Ο Γκουτ-Γκουτ σπάει τα χρονόμετρα και γράφει ιστορία στα 200 μέτρα
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό

