Οι ιατρικές δαπάνες θα συνυπολογίζονται στο χτίσιμο του αφορολόγητου
Οι ιατρικές δαπάνες θα συνυπολογίζονται από φέτος στο χτίσιμο του αφορολόγητου. Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι ιατρικές δαπάνες θα συνυπολογίζονται από φέτος στο χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος. Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και η οποία σύντομα πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικότερα, εκτός από τις δαπάνες που αφορούν τις επισκέψεις σε γιατρούς και νοσήλια, θα μετρούν για το αφορολόγητο και οι δαπάνες για φαρμακευτικά προϊόντα.
Πρόκειται για όλες τις δαπάνες που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Υγεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο οποίος είχε εξαιρεθεί από τις δαπάνες για αφορολόγητο, δεδομένου ότι μέχρι πέρυσι οι φορολογούμενοι είχαν ειδική έκπτωση από τον φόρο (10%) για τις ιατρικές δαπάνες τους. Ωστόσο, η φοροαπαλλαγή αυτή καταργήθηκε με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη κάλυψης του τομέα αυτού, τόσο για τους φορολογούμενους, όσο και για λόγους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Μεταξύ άλλων, στις δαπάνες αυτές -εκτός από τις επισκέψεις σε γιατρούς και τα νοσήλια- που από φέτος θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αυτές που αφορούν τα ακόλουθα είδη:
- Φακοί επαφής και υγρά καθαρισμού
- Τεστ εγκυμοσύνης, προφυλακτικά, οινόπνευμα καθαρό
- Ιατρικά προϊόντα
- Γυαλιά μυωπίας
- Πατερίτσες, πιεσόμετρο, ζώνες παθήσεων
- Θεραπευτικές συσκευές και εξοπλισμός
- Οδοντιατρικές υπηρεσίες (σφράγισμα, λεύκανση, καθαρισμός δοντιών, τοποθέτηση θήκης)
- Μικροβιολογικές εξετάσεις
- Φυσιοθεραπεία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
