Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην χωριό Αναφωνήτρια, κοντά στην μονή του Αγίου Γεωργίου στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

{{{ map }}}Σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κατακάψει 50 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πευκοδάσους.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Πάτρα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετσετέρ από την Κεφαλονιά και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου μεταφέρθηκε ένας υπάλληλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, ο οποίος ζαλίστηκε και παρουσίασε σημάδια αφυδάτωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ