Παράταση 48 ωρών πήρε το τελεσίγραφο προς το Κατάρ
Το τελεσίγραφο με τα 13 σημεία που καλείται να αποδεχθεί το Κατάρ για να αρθεί ο εμπορικός αποκλεισμός πήρε παράταση 48 ωρών. Αυτό ανακοίνωσε το Ριάντ, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του Κουβέιτ, το οποίο μεσολαβεί στην κρίση.
Το τελεσίγραφο με τα 13 σημεία που καλείται να αποδεχθεί το Κατάρ για να αρθεί ο εμπορικός αποκλεισμός πήρε παράταση 48 ωρών. Το τελεσίγραφο, το οποίο είχε δοθεί στις 23 Ιουνίου έληγε τη Δευτέρα.
Αυτό ανακοίνωσε το Ριάντ, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του Κουβέιτ, το οποίο μεσολαβεί στην κρίση.
Το τελεσίγραφο έστειλαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος.
Δέχθηκαν δε την παράταση μετά την ανακοίνωση του Κατάρ ότι θα στείλει στον εμίρη του Κουβέιτ την απάντησή του στις απαιτήσεις.
Την απάντηση θα κομίσει στο Κουβέιτ ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο οποίος πάντως τις προηγούμενες μέρες είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματα.
Μεταξύ άλλων, καλείται να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, τη στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις της Τουρκίας, να υποβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στη Ντόχα και το Ιράν, να σταματήσει η υποστήριξη -όπως καταγγέλλουν οι παραπάνω χώρες- σε τρομοκρατικές οργανώσεις και να παραδώσει ύποπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του Κατάρ και των τεσσάρων αραβικών κρατών θα επιλυθεί καλύτερα με την επίτευξη μιας συμφωνίας σε όλη την περιοχή για την αποτροπή της χρηματοδότησης της «τρομοκρατίας», δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Μιλώντας από την Τζέντα, σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τόνισε ότι δεν έχει την εντύπωση ότι τα άλλα αραβικά κράτη θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία του Κατάρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ιταλία 15-8: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για τη «χρυσή» Εθνική
- Βιολάντα: Βίντεο-ντοκουμέντα από το «σημείο μηδέν» της έκρηξης – Η ρωγμή στην ένωση των σωλήνων του προπανίου
- Ολυμπιακός: Η ισχυρή Μιλάνο αντίπαλός του στα πλέι οφ του CEV Champions League
- Νέες αποκαλύψεις για τη δασκάλα γιόγκα – Οι περίεργες αναρτήσεις της στα social media για τις εμπρηστικές επιθέσεις
- Μακρόν: Έστειλε τον διπλωματικό του σύμβουλο στη Μόσχα για να προετοιμάσει τον διάλογο με τον Πούτιν
- Κομοτηνή: Οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

