
ΟΗΕ: Απαράδεκτο το αίτημα να κλείσει το Al Jazeera
Το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και τριών άλλων αραβικών χωρών να κλείσει το Κατάρ το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera είναι μια «απαράδεκτη επίθεση» στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και τριών άλλων αραβικών χωρών να κλείσει το Κατάρ το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera είναι μια «απαράδεκτη επίθεση» στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν πριν από τρεις εβδομάδες μποϊκοτάζ στο Κατάρ κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και στη συνέχεια εξέδωσαν ένα τελεσίγραφο που περιλαμβάνει αιτήματα να κλείσει μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Ντόχα, να κλείσει το Αλ-Τζαζίρα και να περιοριστούν οι σχέσεις της χώρας με το Ιράν.
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν «ανησυχεί εξαιρετικά λόγω του αιτήματος να κλείσει το Κατάρ το δίκτυο αλ-Τζαζίρα, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται μ’ αυτό», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή.
«Είτε τα παρακολουθείτε είτε όχι, είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε όχι με τις θέσεις που υιοθετούν, τα αραβικά και αγγλικά κανάλια του Αλ-Τζαζίρα είναι νόμιμα και έχουν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές. Το αίτημα να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες είναι, κατά την άποψή μας, μια απαράδεκτη επίθεση στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης», δήλωσε ο Κόλβιλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κεσσές: Να κληθούν όλα τα θύματα των υποκλοπών, έχουν υποχρέωση λογοδοσίας – Η έρευνα έως το 2024 ήταν επιπόλαιη
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα