Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Εκλογή προέδρου τον Οκτώβριο, ιδρυτικό συνέδριο το Δεκέμβριο

Γεννηματά: Εκλογή προέδρου τον Οκτώβριο, ιδρυτικό συνέδριο το Δεκέμβριο

Μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα έχει συγκροτηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς. Όπως πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα έχει συγκροτηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Όπως πρότεινε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε την συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών με επικεφαλής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο.

Η επιτροπή αυτή, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, θα αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Με βάση τους πολίτες που θα προσέλθουν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού θα δημιουργηθεί το μητρώο μελών της παράταξης. Με βάση το μητρώο αυτό θα γίνει η εκλογή συνέδρων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο θα είναι ο Δεκέμβριος του 2017.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε σε υψηλούς τόνους κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε τις αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο» επεσήμανε.

«Εδώ που έχουμε φθάσει, η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Εκλογές που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο» τόνισε.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στη ΝΔ και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παίζει με την λέξη αλλαγή.

«Με την ευκαιρία θέλω να πω κάτι στον κ.Μητσοτάκη: η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται «μόνο από αριστερά», όπως διατείνεστε. Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, η ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;

»Και κάτι ακόμα, μην παίζετε με τη λέξη «Αλλαγή». Την λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην δεκαετία του ’80.

»Η αλλαγή, ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται, ούτε παραποιείται» τόνισε.

Στην έναρξη του συνεδρίου της ΔΗΣΥ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παρασκευάς Αυγερινός, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Χάρης Θεοχάρης, οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Σωτηρέλλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, νυν και πρώην ευρωβουλευτές και όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, o Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση που παρέλαβε ως ιδρυτικό μέλος της «Ώρας Αποφάσεων» για να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο. Έκανε δε λόγο για «σωστές και σημαντικές προτάσεις της Φώφης Γεννηματά» τις οποίες άλλωστε, όπως σημείωσε, και ο ίδιος επιδιώκει.

Δημήτρης Χόνδρος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024