Γερμανία: Καλύτερα να εκκαθαρίζονται μη κερδοφόρες τράπεζες παρά να σώζονται
Είναι καλύτερο να εκκαθαρίζονται μη κερδοφόρες τράπεζες παρά να διατηρούνται με τεχνητούς τρόπους στη ζωή και η κρατική βοήθεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο σε περιπτώσεις χρεοκοπίας, είναι η πάγια θέση της Γερμανίας έσπευσε να δηλώσει εκπρόσωπος του Σόιμπλε, λίγες ώρες αφού η Ιταλία προχώρησε σε εκκαθάριση δύο υπερχρεωμένων τοπικών τραπεζών.
Είναι καλύτερο να εκκαθαρίζονται μη κερδοφόρες τράπεζες παρά να διατηρούνται με τεχνητούς τρόπους στη ζωή και η κρατική βοήθεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο σε περιπτώσεις χρεοκοπίας, δήλωσε η Γερμανία, αφού η Ιταλία προχώρησε σε εκκαθάριση δύο υπερχρεωμένων τοπικών τραπεζών.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά παρουσίασε τη γενικότερη άποψη του Βερολίνου.
«Εάν οι τράπεζες είναι μη κερδοφόρες, είναι καλύτερο να τις αφήνει κανείς να βγαίνουν από την αγορά παρά να τις κρατά με τεχνητούς τρόπους στη ζωή με προληπτική ανακεφαλαιοποίηση. Η χρήση κρατικής βοήθειας θα πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο σε περιπτώσεις χρεοκοπίας», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Η ίδια πρόσθεσε ότι εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ενέκρινε την ιταλική συμφωνία, να διατηρήσει την κρατική βοήθεια στο κατώτερο δυνατό επίπεδο, προσθέτοντας ότι η αποζημίωση των μικρών ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να είναι συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση έπειτα από το δεύτερο μπλακ άουτ μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε; Απειλούμαστε!
- Vouchers τροφίμων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς εξαργυρώνονται τα νέα κουπόνια στήριξης
- Μασκ: Θέλει να δώσει λύση στο χάος των αεροδρομίων στις ΗΠΑ
- Βιετνάμ: Για πετρέλαιο και φυσικό αέριο πάει Μόσχα ο πρωθυπουργός του
- Αγνοείται δύτης στα Λιμανάκια – Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού