Χάνει και τη Μοσούλη το Ισλαμικό Κράτος
Στην ιστορική παλαιά πόλη της Μοσούλης -εκεί όπου κρατούσαν ακόμη οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους- μπαίνουν οι ιρακινές δυνάμεις. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννέα μήνες για να χάσει το Ισλαμικό Κράτος την de facto πρωτεύουσά του στο Ιράκ.
Στην ιστορική παλαιά πόλη της Μοσούλης -εκεί όπου κρατούσαν ακόμη οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους- μπαίνουν οι ιρακινές δυνάμεις.
{{{ map }}}
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννέα μήνες για να χάσει -όπως φαίνεται- το Ισλαμικό Κράτος την de facto πρωτεύουσά του στο Ιράκ.
Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Μοσούλη αφότου ξεκίνησε η επίθεση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης.
«Ο όγκος των αμάχων που φεύγουν από τη Μοσούλη είναι πρωτοφανείς» είχε αναφέρει πρόσφατα η Λίζε Γκράντε, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών

