
Λέσβος: Προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι από τους γρίφους των μετασεισμών
Προβληματισμένοι είναι οι σεισμολόγοι εξαιτίας της απουσίας ενός ισχυρού μετασεισμού μεγέθους από 5 έως 5,5 βαθμών στη Λέσβο. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν καταγραφεί 404 μετασεισμοί μέχρι 4,4 βαθμών.
Προβληματισμένοι είναι οι σεισμολόγοι εξαιτίας της απουσίας ενός ισχυρού μετασεισμού μεγέθους από 5 έως 5,5 βαθμών στη Λέσβο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Βασίλη Καραστάση, το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί από την περασμένη Δευτέρα, όταν και σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 6,1 βαθμών, συνάδει με μια πιο ομαλή εικόνα της εξέλιξης, σύμφωνα με Τα Νέα.
Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης είχαν καταγραφεί 404 μετασεισμοί μέχρι 4,4 βαθμών.
Οι ειδικοί είναι πλέον σίγουροι ότι ο σεισμός προκλήθηκε από το ρήγμα που εκτείνεται νότια της Λέσβου. Το γεγονός, ωστόσο, ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το βορειοδυτικό τμήμα του ρήγματος που φτάνει μέχρι την Ερεσό προκαλεί ανησυχία και εκεί στηρίζουν τη θέση τους περί ισχυρού μετασεισμού από 5 έως 5.5 βαθμούς.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές

