Μακρόν: Καλή, αλλά όχι οριστική η συμφωνία με την Ελλάδα
Την «καλή συμφωνία», σε «αυτό το στάδιο», που επιτεύχθηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση στην Αθήνα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας όμως πως η συμφωνία αυτή «δεν είναι οριστική». «Αφού θα επιστρέψουμε στο ελληνικό θέμα τους επόμενους μήνες, οι γαλλικές προτάσεις για να πάμε παραπέρα θα τεθούν ξανά στο τραπέζι» πρόσθεσε.
Την «καλή συμφωνία», σε «αυτό το στάδιο», που επιτεύχθηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση στην Αθήνα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας όμως πως η συμφωνία αυτή «δεν είναι οριστική».
«Νομίζω ότι είναι μια καλή συμφωνία και δεν πρέπει να δημιουργούμε αστάθεια ή αβεβαιότητα γι’ αυτή», δήλωσε.
«Ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία, σε αυτό το στάδιο, για να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που μόλις εκπλήρωσε και που ήταν δύσκολες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Ελιζέ.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, αυτές οι λύσεις δημιουργούν πρόοδο εν τέλει. «Αφού θα επιστρέψουμε στο ελληνικό θέμα τους επόμενους μήνες, οι γαλλικές προτάσεις για να πάμε παραπέρα θα τεθούν ξανά στο τραπέζι».
«Γιατί όπως ξέρουμε, η χθεσινή συμφωνία είναι μια καλή συμφωνία αλλά όχι η τελική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Ιωαννίδης
- Τρόφιμα: Το κόστος, κεντρική ανησυχία το 2026 – Από το Λας Βέγκας μέχρι τη Γερμανία και από εκεί στην Ελλάδα
- Χίος: Χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τη 19χρονη φίλη του – Έγινε αντιληπτός από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας
- Προκόπης Παυλόπουλος: Παρέμβαση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Γιατροί Χίου: Χάθηκαν τόσοι αθώοι εν καιρώ ειρήνης, στα νερά ενός νησιού που γνωρίζει τη σημαίνει ξεριζωμός
- Άνοιγμα των Ιονίων Νήσων στην ινδική αγορά με επίκεντρο την Κέρκυρα

