Βloomberg: Απίθανη η ένταξη της Ελλάδας στο QE
Απίθανη θεωρεί το πρακτορείο Bloomberg την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς οι Ευρωπαίοι πιστωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Απίθανη θεωρεί το πρακτορείο Bloomberg την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς οι Ευρωπαίοι πιστωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του προγράμματος, προλειαίνοντας το έδαφος για την εκταμίευση τουλάχιστον 7,4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, πιθανώς θα υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας, μία εξέλιξη η οποία θεωρείται αναγκαία για ορισμένα κράτη-μέλη.
Ωστόσο, αυτή η συμφωνία ενδεχομένως να μην πείσει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ να προχωρήσει στην αγορά ελληνικών ομολόγων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο, με γνώση επί των εξελίξεων.
«Οι Ευρωπαίοι δεν είναι προετοιμασμένοι να προσφέρουν σημαντικά ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής των ομολόγων, ώστε να βελτιώσουν τις προοπτικές του ελληνικού χρέους» σπεύδει να προσθέσει η ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2017, με τους αναλυτές να αναμένουν τη σταδιακή μείωσή του κατά τη διάρκεια του 2018.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ
- Κούβα: «Θα έχω την τιμή να την πάρω», λέει ο Τραμπ – «Μπορώ να κάνω ό,τι θελήσω»
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ
- Μέση Ανατολή: «Κάπου 200 στρατιωτικοί των ΗΠΑ» έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο