Η Ιρλανδία θέλει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Τσάρλι Φλάναγκαν δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Τσάρλι Φλάναγκαν δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.
«Πράγματι πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα» είπε ο Φλάναγκαν σχολιάζοντας την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία μετά την αδυναμία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνέχισε.
Ο υπουργός σημείωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, ότι ο Δουβλίνο θέλει να διασφαλίσει ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα επηρεάσει αρνητικά με κανέναν τρόπο τις μοναδικές συνθήκες που υπάρχουν εδώ στην Ιρλανδία και ιδίως την ειρηνευτική διαδικασία».
Σχετικά με το χρόνο που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, ο Φλάναγκαν είπε: «Έχει περάσει ένας χρόνος από το δημοψήφισμα. Χάσαμε κάποιον χρόνο τις τελευταίες επτά εβδομάδες, λόγω των βουλευτικών εκλογών. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί απειλή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία θα στηρίζεται από το ενωτικό, συντηρητικό κόμμα DUP, ο υπουργός είπε ότι «δεν θα συμβεί κατ’ ανάγκη κάτι τέτοιο» και ότι «απομένει να δούμε τι είδους συμφωνία θα είναι αυτή».
Ο Φλάναγκαν είπε επίσης ότι συζήτησε το θέμα με τον βρετανό υπουργό, αρμόδιο για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας, Τζέιμς Μπρόκενσιρ και ότι θα τον συναντήσει ξανά αύριο Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Λούβρο: «Ο εγκέφαλος της ληστείας πίστευε ότι μπορούσαμε να κλέψουμε περισσότερα», λένε οι δύο ύποπτοι
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442