Αποφασίζει η ΠΝΟ για συνέχιση ή μη της απεργίας
Σε νέα συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.
Σε νέα συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις για το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ.
Η 48ωρη πανελλαδική απεργία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, έχει προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές.
Η ένωση των ακτοπλόων έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν «τα προς τα ζην» στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».
Τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το ασφαλιστικό, το εργασιακό, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου


