Τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου και τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για τον Ιατρικό Τουρισμό ζητούν τρεις βουλευτές του Ποταμιού με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας και Τουρισμού.

Οι βουλευτές Γιώργος Αμυρά (Β’ Αθήνας), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου) και Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), αναφέρουν ότι ενώ η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό, δεν αξιοποιούνται σχεδόν καθόλου οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στον τομέα της υγείας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα μπορούσε να προσελκύσει κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον 100.000 «ασθενείς-ταξιδιώτες» με έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

«Στη χώρα μας, όμως, τα βήματα της πολιτείας προς τη διαμόρφωση ενός πρόσφορου θεσμικού πλαισίου παραμένουν ελάχιστα, παρά τα ορατά του οφέλη για την οικονομία. Από το 2013 μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και 4 χρόνια, γίνεται φανερό ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επωφεληθεί από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του ιατρικού τουρισμού διεθνώς», αναφέρεται στην ερώτηση.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, λοιπόν, ερωτώντα για τα αίτια της καθυστέρησης για τη ρύθμιση του ιατρικού τουρισμού, αν θα υπάρξει σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού με συμμετοχή των αρμόδιων φορέων της πολιτείας και εκπροσώπων των παρόχων και αν υπάρχει ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr