Πολιτική ζύμωση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα
Μετά την επίτευξή της, η προκαταρκτική συμφωνία παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στις 16 Μαΐου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στην Κίνα. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και οι εσωκομματικές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει.
Μετά την επίτευξή της, η προκαταρκτική συμφωνία παίρνει το δρόμο για τη
Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στις 16 Μαΐου, μετά την επιστροφή του
πρωθυπουργού από το ταξίδι του στην Κίνα. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί
στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και οι εσωκομματικές ζυμώσεις στον
ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει.
Σύμφωνα με Τα Νέα, αύριο, Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί κυρίως να υψώσει το φρόνημα υπουργών και βουλευτών, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και στο αφήγημα της εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση.
Προς τούτο, μάλιστα, θα συναντήσει σήμερα στο Μαξίμου τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, με αντικείμενο την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με νέα πρωθυπουργική ομιλία, ενώ εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την προηγούμενη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που ενέκρινε τη συμφωνία να εξακολουθεί να δεσμεύει άπαντες.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκπέμπεται βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία, ενώ επικοινωνιακά προτάσσονται τα αντίμετρα και η εφαρμογή τους, με την κωδική ονομασία «θετικά μέτρα».
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ



