
Κατεπείγουσα έρευνα για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε κορίτσια
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια.
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα κατεπείγουσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας επισημαίνοντας πως «πρόκειται για βαρβαρότητα η οποία δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες.
Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα -και στην Αθήνα-, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.
Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει «ολόκληρη βιομηχανία» από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της
- Γιορτή σήμερα 18 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

