Σύμμαχος της Λεπέν λέει ότι στόχος είναι η έξοδος από «τη φυλακή της ΕΕ»
Ο σύμμαχος τη Μαρίν Λεπέν, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, τον οποίο σε περίπτωση εκλογής της, η Λεπέν σκοπεύει να διορίσει πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η Λεπέν θα στήριζε μία συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εθνών -έναντι της ΕΕ προφανώς-, την ώρα που ο Μακρόν επιθυμεί να κρατήσει την Γαλλία στην «ευρωπαϊκή φυλακή».
Ο σύμμαχος τη Μαρίν Λεπέν, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, τον οποίο σε περίπτωση εκλογής της, η Λεπέν σκοπεύει να διορίσει πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η Λεπέν θα στήριζε μία συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εθνών -έναντι της ΕΕ προφανώς-, την ώρα που ο Μακρόν επιθυμεί να κρατήσει την Γαλλία στην «ευρωπαϊκή φυλακή».
«Η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν, μιας νεότερης, πιο ανώριμης και πιο προβληματικής εκδοχής του Φρανσουά Ολάντ, θα σήμαινε ότι η Γαλλία θα κλειστεί στην ευρωπαϊκή φυλακή» είπε ο ηγέτης μικρού εθνικιστικού κόμματος, ο οποίος συμμαχεί με την Λεπέν.
«Αυτό που διακυβεύεται αυτή την Κυριακή, αυτό που διακυβεύεται το 2017, είναι η διάσωση της Γαλλίας» είπε ο Ντιπόν – Ενιάν, μιλώντας σε διαδήλωση του Εθνικού Μετώπου.
«Αυτό θα γίνει εφικτό μόνο μέσα από την επανάκτηση της ανεξαρτησίας και μέσα από το χτίσιμο της μόνης Ευρώπης που μπορεί να λειτουργήσει, της Ευρώπης των εθνών… της συνεργασίας σε συγκεκριμένα σχέδια» είπε ο ίδιος.
Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinionway δίνει προβάδισμα στον Μακρόν με ποσοστό 61% (αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), έναντι 39% της Λεπέν (που υποχώρησε κατά μία μονάδα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/2): Φουλ «δράση» με Super League, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην Πάργα – Νεκρός 42χρονος οδηγός
- Η Μπιάνκα Σενσόρι αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Κάνιε Γουέστ ξεκίνησε πριν το διαζύγιό του με την Κιμ Καρντάσιαν
- Speed debate φοιτητών και επιχειρηματία για την κατοικία – Αγορά, ενοικίαση και τα σοβαρά προβλήματα
- Super League: Εκκίνηση στην 20η αγωνιστική με τρεις αναμετρήσεις
- Women Face Higher AI Job Risk in Tech and Finance
