Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών δικαιούχων του τέως ΟΕΚ με υπουργική απόφαση
Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει την δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).
Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται: α) οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου, β) οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής, γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.
«Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών