Μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
Στις 20 Απριλίου, μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, προγραμματίζεται η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Στις 20 Απριλίου, μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, προγραμματίζεται η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Έπειτα από συνάντηση των δύο ανδρών τη Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε σε ερώτηση για το εάν αναμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί η στάση της Τουρκίας, μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. «Αυτό είναι αναμενόμενο για όλους» είπε.
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να φέρει τις δύο κοινότητες σε σύγκλιση που θα κάνουν εφικτή τη λύση του Κυπριακού. Επίσης, τόνισε ότι οι συγκλίσεις «πρέπει να συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το διεθνές δίκαιο και να δημιουργούν ένα κράτος λειτουργικό και που δεν θα παραγνωρίζει κανενός τις ανησυχίες».
Στη συνάντηση της Τρίτης συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέας διάσκεψης στη Γενεύη, εφόσον όμως υπάρξει πρόοδος. «Εμείς δεν είμαστε εναντίον της διάσκεψης για τις εγγυήσεις, την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων κ.λπ. Αρκεί να μην είναι υπό προϋποθέσεις όπως τις θέτει η Τουρκία, αλλά ως αποτέλεσμα του ελεύθερου διαλόγου μεταξύ των δύο ηγετών» επισήμανε ο κύπριος πρόεδρος.
Σε ερώτηση, αν τέθηκε από τον κ. Ακιντζί θέμα φυσικού αερίου, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά.
Από τη Μεγάλη Τετάρτη αρχίζει η διαδικασία συναντήσεων των δύο διαπραγματευτών, οι οποίοι θα ετοιμάσουν προτάσεις για να γίνει ο διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

