Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πασχαλινά Κονσέρτα τη Μεγάλη Εβδομάδα στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Πασχαλινά Κονσέρτα τη Μεγάλη Εβδομάδα στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Tο ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το πρώτο του Πάσχα με μια σειρά από ξεχωριστά βραδινά Πασχαλινά Κονσέρτα στον Φάρο τα οποία περιλαμβάνουν από gospel και jazz μέχρι Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και θυμίζοντας όλα όσα μας ενώνουν.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το πρώτο του Πάσχα με μια σειρά από ξεχωριστά βραδινά Πασχαλινά Κονσέρτα στον Φάρο.

Tο ΚΠΙΣΝ δημιούργησε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους επισκέπτες του Πασχαλινά κονσέρτα που περιλαμβάνουν από gospel και jazz μέχρι Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και θυμίζοντας όλα όσα μας ενώνουν. Μέσα από ένα οδοιπορικό με κατανυκτικούς και ανυψωτικούς ήχους και λογοτεχνικά κείμενα οι καλλιτέχνες των κονσέρτων μας μεταφέρουν μηνύματα χαράς, ελπίδας και αγάπης.

Η αυλαία ανοίγει με μια gospel συναυλία από τους Gumbo Ya Ya feat.Esterina (Κυριακή των Βαΐων 09/04 στις 21.00), το μουσικό σχήμα του Αμερικανού πιανίστα John Higgins. Με έντονο το στοιχείο της jazz & blues παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, η μουσική τους συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Το σχήμα θα πλαισιώσει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Εστερίνα.

Τη σκυτάλη παίρνει η μουσικοθεατρική παράσταση Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον (Μεγάλη Τρίτη// 11/04 στις 21.00). Μέσα από Ελληνόφωνους και Αραβόφωνους ύμνους που ερμηνεύει η Αθηνά Χιώτη, αλλά και λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα Θεία Πάθη αναζητώντας τα κοινά σημεία τους με τον Γολγοθά της προσφυγιάς.

Τα Πασχαλινά Κονσέρτα του ΚΠΙΣΝ ολοκληρώνονται με τζαζ νότες. Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη θα μας μυήσει στον κόσμο του A Love Supreme (Μεγάλη Πέμπτη 13/04 στις 21.00), του άλμπουμ – σταθμού στην καριέρα του σαξοφωνίστα John Coltrane. Το άλμπουμ αποτελεί ουσιαστικά έναν jazz θρησκευτικό ύμνο σε τέσσερα μέρη, βασισμένο στην Υπέρτατη Αγάπη για την Ύπαρξη που κατά τον ίδιο τον Coltrane ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο
https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/planning-your-visit/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ
Συναυλία Gospel: Gumbo Ya Ya feat.Esterina
Κυριακή 09.04.2017, Ώρα 21.00
ΦΑΡΟΣ
Οι Gumbo Ya Ya παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία gospel αποκλειστικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ. Δημιουργήθηκαν πριν πέντε χρόνια, όταν ο Αμερικανός πιανίστας John Higgings ήρθε να ζήσει μόνιμα στην Αθήνα. O Higgings συγκέντρωσε μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών με σκοπό να παίξουν την αγαπημένη του μουσική, την αυθεντική Jazz & Blues της Νέας Ορλεάνης. Η μουσική τους συνδυάζει έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών, ενώ τη συνταγή συμπληρώνει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Εστερίνα!

Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα
Κώστας Βαζούρας – σαξόφωνο
Δημήτρης Σταρίδας – τρομπόνι
Άλεξ Κεχρής – μπάσο
Δημήτρης Αζοράκος – τύμπανα
John Higgins – πιάνο/φωνητικά
Εστερίνα – φωνητικά

Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον: Ελληνόφωνοι και Αραβόφωνοι Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας
Μ.Τρίτη 11/04/2017, Ώρα 21.00
ΦΑΡΟΣ
Μια μουσικοθεατρική παράσταση που εμπνέεται από το αποκορύφωμα του Θεανθρώπινου Πάθους και αναζητά τις κοινές συνιστώσες του με την προσφυγιά. Μέσα από ύμνους τόσο στα Αραβικά όσο και στα Ελληνικά, αλλά και μέσα από ποιητικά και λογοτεχνικά έργα, επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα Θεία Πάθη, όπου μέσα από παραλληλισμούς σκιαγραφούνται τα κοινά σημεία με τον Γολγοθά της προσφυγιάς. Οι δοκιμασίες, οι ατιμώσεις και οι προπηλακισμοί, η Σταύρωση, μα πάνω από όλα η Ανάσταση του Χριστού, ιδωμένα μέσα και από το ανθρώπινο βίωμα.
Μια βραδιά συνοδοιπορίας Θεού και ανθρώπων μέσα από το σμίξιμο δύο πολιτισμών και δύο λαών. Άσματα και λογοτεχνικά κείμενα για τα Πάθη, αλλά και για την Ανάσταση, Θεού και ανθρώπων. Από τον διάσημο λαϊκό θρήνο Wa habibi, ως το Χριστός Ανέστη, τον περίφημο ύμνο για την νίκη επί του θανάτου.

Ερμηνεύει η Αθηνά Χιώτη.
Συμμετέχουν οι: Στέφανος Γανωτής: Αφήγηση και λύρα /
Νίκος Παραουλάκης: Νέυ / Κωνσταντία Δούκα: Ούτι
Προλογίζει ο φιλόλογος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γανωτής.
Έρευνα και καλλιτεχνική επιμέλεια Αραβικών ύμνων: Roni Bou Saba

A Love Supreme
Μ.Τρίτη 11/04/2017, Ώρα 21.00
ΦΑΡΟΣ
Στον κόσμο του A Love Supreme, του άλμπουμ σταθμού στην πορεία του σαξοφωνίστα John Coltrane, θα μας μυήσει αποκλειστικά για το ΚΠΙΣΝ το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη, ο οποίος ο ίδιος δηλώνει ότι μαθαίνει και εμπνέεται συνεχώς, ακόμη και σήμερα, από τον Coltrane. Το A Love Supreme (1964)
είναι ένα εξαιρετικό έργο, σε τέσσερα μέρη, με στοιχεία ατονικής μουσικής που άνοιξε νέους ορίζοντες στην τζαζ. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν θρησκευτικό ύμνο, στη βάση του οποίου βρίσκεται η υπέρτατη αγάπη για την ύπαρξη. Για τον πνευματικά ανήσυχο Coltrane, η ύπαρξη ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού – όποιο όνομα κι αν είχε αυτός.

Τάκης Πατερέλης: Τενόρο σαξόφωνο
Κωστής Χριστοδούλου: Πιάνο
Περικλής Τριβίλης: Κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

entertainment.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024