
Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2017: Προτεραιότητα το αρχαίο δράμα
Mε το Λύκειο της Επιδαύρου και την Ανοιχτή Πόλη ως στίγμα του Φεστιβάλ, τη Σφίγγα, τον Μινώταρο και τον Πήγασσο ως σύμβολα, ο Βαγγέλης Θεοδωροπόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι 2017.
Mε το Λύκειο της Επιδαύρου και την Ανοιχτή Πόλη ως στίγμα του Φεστιβάλ, τη Σφίγγα, τον Μινώταρο και τον Πήγασσο ως σύμβολα, ο Βαγγέλης Θεοδωροπόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι 2017.
Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά
«Φέτος είναι μια χρονιά εγκαινίων» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Η της Πειραιώς 260: «Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα κα να εδραιωθούν προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον» πρόσθεσε, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.
Η Λυδία Κονιόρδου, στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε ότι «στηρίζω με γενναιοδωρία το Φεστιβάλ. Με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο μοιραζόμαστε κοινές θεατρικές περιπέτειες, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ωραίο που συνδυάζει διαφορετικές πτυχές και κατευθύνσεις, νέου και παλιούς, ενώ παράλληλα θεωρώ πολύ σημαντικό και το εκπαιδευτικό έργο που έχει αναλάβει το Φεστιβάλ, μαζί με τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και την Ανοιχτή Πόλη. Ζούμε σε μια πόλη που αξίζει και είμαστε ευτυχείς που την κατοικούμε» είπε κλείνοντας.
Μια πρώτη εβδομάδα Προφεστιβάλ (από τις 22 ως τις 28 Μαΐου) θα προηγηθεί του προγράμματος που ξεκινά στις 31 Μαΐου στο Ηρώδειο -κυρίως με μουσική, την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς 260 -με σύγχρονο θέατρο και χορό, και στις 30 Ιουνίου στην Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο με το αρχάιο δράμα.
Στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου θα παιχθεί για μία βραδιά τον Σεπτέμβριο ο «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη, η τελευταία παράσταση του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Με έναν προϋπολογισμό της τάξεως των δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου _συμπεριλαμβανομένου και του Λυκείου, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Χωρίς χρέη από τις προηγούμενες χρονιές, θα ξοδέψει τα τέσσερα για το καλλιτεχνικό έργο ενώ τα υπόλοιπα έξι αφορούν στα λειτουργικά. Παράλληλα αναζητούνται χορηγοί και επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.
Μυρτώ Λοβέρδου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Οι διαπραγματευτές μιλούν για πρόοδο αλλά ο Τραμπ απειλεί – «Είμαι έτοιμος για ισχυρή στρατιωτική δράση»
- Απίστευτο περιστατικό σε τραμ: Οδηγός καπνίζει με τα πόδια στην κονσόλα – Πειθαρχική έρευνα της ΣΤΑΣΥ
- «Η Γκενκ συμφώνησε με τη Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Οργή για την προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
- Τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Ο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να στρώσει το τελευταίο τραπέζι της θητείας του για το Κυπριακό






