
Βήμα σημειωτόν στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης
Την ανυπαρξία εξέλιξης στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, η Κομισιόν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι οι συνμιλίες συνεχίζονται από τις έδρες των θεσμών, για «να ανοίξει ο δρόμος» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε πως «παράλογα αιτήματα» δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και πως δεν είναι πιθανή η επιστροφή της τρόικας πριν την 7η Απριλίου.
Τη συνέχιση των συνομιλίων, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς ωστόσο να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δικαστής ανέστειλε τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της εισηγήτριας του ΟΗΕ Φραντσέσκα Αλμπανέζε
- ΒΗΜΑ: Τελετή βράβευσης του προγράμματος ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών «B/ innovate»
- Νέες αιχμές Καραμανλή για την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Η δική μας κυβέρνηση είχε μια πολυδιάστατη προσέγγιση»
- H ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επέστρεψε εκεί που ανήκει
- Κάννες όπως σοκ: Εμετός, βιασμός και συμπάθεια στον Χίτλερ – Τα 20 αποτροπιαστικά σκάνδαλα του Φεστιβάλ
- Ο Αλ Ζαΐντι ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός του Ιράκ – Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει



