Ποιες ελληνικές συμπαραγωγές ενισχύθηκαν από το Ταμείο Eurimages
...
Τέσσερις ελληνικές κινηματογραφικές συμπαραγωγές χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Eurimages κατά τη διάρκεια της 146ης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.
Πρόκειται για τα ακόλουθα κινηματογραφικά σχέδια:
To Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα (Ελλάδα)
Παραγωγή: Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία: Homemade Films, Unafilm, Prppl B.V., Dragon Films – 220.000 ευρώ. Τρίτη ταινία μεγάλου μήκους του Σύλλα Τζουμέρκα μετά τη «Χώρα Προέλευσης» και το «A Blast». Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα είναι μια ιστορία φόνου και μυστηρίου η οποία διαδραματίζεται στο Μεσολόγγι.
Ελεύθερο Θέμα της Στέλλας Θεοδωράκη (Ελλάδα)
Παραγωγή: Ελλάδα Γαλλία: Fantasia, Arizona Productions – 100.000 ευρώ. Τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη μετά τα «Παρά Λίγο, Παρά Πόντο, Πάρα Τρίχα», «Ricordi Mi» και «Ημερολόγια Αμνησίας». Το «Ελεύθερο Θέμα» αφηγείται μια ιστορία μυστηρίου και κρίσης που διαδραματίζεται σε ένα από τα μαθήματα της Σχολής Καλών Τεχνών.
The Harvesters του Ετιέν Καλός (Ελλάδα)
Παραγωγή: Γαλλία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Ελλάδα: Cinema Defacto, Spier Films, Lava Films, Heretic – 160.000 ευρώ. Πρώτη ταινία μυθοπλασίας του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού Ετιέν Καλός με μια ιστορία ταυτότητας και σεξουαλικότητας που διαδραματίζεται στη Νότιο Αφρική.
Η Αντιπροσωπεία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Αλβανία – Ελλάδα)
Παραγωγή: Αλβανία, Eλλάδα: Art Film, Bleri Production, Graal S.A. – 90.000 ευρώ. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπουγιάρ Αλιμάνι μετά την «Αμνησία» και το «Kromα».
Επίσης, το σχέδιο της ταινίας Ράφτης σε σκηνοθεσία της Σόνιας Λίζα Κέντερμαν χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 100.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Κέντρου Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών της Βαλλωνίας του Βελγίου τον Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας και Βελγίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόλος: Την Τρίτη στον ανακριτή οι 15 συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
- Τα εγχώρια απόνερα των «ήρεμων νερών» φοβάται η κυβέρνηση
- Τρεις όμοροι δήμοι μαζί για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- Σιακαντάρης: Ο Τσίπρας έχει εμπλουτίσει το βάθος της σκέψης του – Θα συμβάλει ώστε να υπάρξει ένας νέος πολιτικός χώρος
- Οπαδοί βραζιλιάνικης ομάδας ζήτησαν τον τραυματισμό τον Νειμάρ! – Τι απάντησε ο σύλλογος και ο ίδιος ο παίκτης (vid, pic)
- Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ παρουσία Κουτσούμπα – «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»
