Τέσσερις κατηγορούμενοι για την υποκλοπή 1 δισ. λογαριασμών στο Yahoo
Τέσσερα άτομα πρόκειται σύντομα να παραπεμφθούν σε δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους στην υποκλοπή στοιχείων ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών στο Yahoo, μεταδίδει το αμερικανικό Bloomberg.
Τέσσερα άτομα πρόκειται σύντομα να παραπεμφθούν σε δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους στην υποκλοπή στοιχείων ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών στο Yahoo, μεταδίδει το αμερικανικό Bloomberg.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στη σύλληψη ενός προσώπου στον Καναδά. Τρεις ακόμα άνθρωποι, κάτοικοι Ρωσίας, φέρονται να εμπλέκονται στο ιστορικό χάκινγκ.
Η Yahoo έχει παραδεχτεί πως τον Αύγουστο του 2013 κάποιοι απέκτησαν πρόσβαση σε 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών των υπηρεσιών της. Το Δεκέμβριο του 2016, η εταιρεία δήλωσε ότι εκλάπησαν ονόματα, password, τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις, αλλά όχι τραπεζικής φύσης δεδομένα. Θεωρούσε δε, ότι η παραβίαση αυτή πέρασε απαρατήρητη, και έγινε από διαφορετικά πρόσωπα από εκείνα που φέρουν την ευθύνη για προηγούμενη παραβίαση που είχε γνωστή το Σεπτέμβριο.
Η Yahoo είχε μάλιστα συνδέσει την πρακτική που χρησιμοποιήθηκε με άγνωστο που έπραξε κατόπιν «κυβερνητικής εντολής» άγνωστου κράτους για υποκλοπή δεδομένων των μελών του Yahoo.
- Πάνω από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμοί στο Yahoo στα χέρια χάκερ (15/12/201613:50)
-
Ξέρατε ότι…Τον Οκτώβριο αποκαλύφθηκε πωςη Yahoo το 2015 «φύτεψε» κώδικα που έψαχνε για λέξεις και φράσεις κλειδιά σε όλους, ανεξαιρέτως, τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της,όροι που της υπέδειξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
tech.in.gr
- Ο Άλεκ Πίτερς έσπασε μεγάλο ρεκόρ του Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό κι έγραψε ιστορία (vids)
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
- Το τελευταίο riff των Megadeth – Μια «εξομολόγηση» του Ντέιβ Μαστέιν μετά από 40 χρόνια μέταλ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους
- Τρίμηνο-φωτιά για τα εργασιακά: Θα φέρει ο «κούκος» της Κοινωνικής Συμφωνίας την άνοιξη στους μισθούς;



